Jdi na obsah Jdi na menu

Velytrendův Pohár 2009

23. 6. 2009

VELYTREND POHÁR 2009 - turnaj plný extrémů vyhrál C.I.P. OSTRAVA

Včera v 11:09 | Wojciuch Lukáš, Zezulka Jar., Sup Daniel |  1.ROČNÍK VELYTREND POHÁRU 2009

V jednu zdánlivě krásnou sobotu 18.července 2009 se sešlo na hřišti TJ Sokol
Hrabůvka v Ostravě Zábřehu necelých tři sta hráčů malé kopané aby se porvali o trofej pro vítěze 1.ročníku VELYTREND Poháru. Z plánovaných čtyřiceti mužstev se dostavila pětatřicítka která mohla v úmorném vedru začít svádět lité souboje o postup z osmi základních skupin ve kterých byly vyčleněny po dvě postupová místa do osmifinálových bojů.
Osmifinále a čtvrtfinále byly odehrány za stále extremních teplot,dost možná mírně přesahující třicítku. Na semifinálové zápasy přišel mráček, který zastínil tento kout Ostravy, aby se dané mače mohly uskutečnit za příjemných fotbalových teplot. Ale jak už to tak bývá po extremních vedrech přichází extremní slota, a tak jsme před finálovými (o 3.místo,finále) kláními museli narušit plynulost turnaje, schovat se před provazy deště a rozmyslet se s všemi zúčastněnými jak budeme pokračovat dále. Po debatě organizátorů, sudích a kapitánů finálových mužstev jsme došli k závěru, že nejschůdnější a především nejbezpečnější varianta bude nechat tyto duely rozhodnout penalty. V rozstřelu o třetí místo bylo úspěšnější mužstvo ze Slovenska PSV Solinky A Jama, které si po celou dobu trvání turnaje udržovalo vysoký herní standart a pro některé bylo překvapením, že si tento tým nezahrál ve finále. Bramborové medaile si odnesl FC HV Club, který byl také ozdobou turnaje.
Ve finálovém rozstřelu na sebe narazily týmy C.I.P. z Ostravy a Dravců z Dolního Benešova. Oba velice kvalitně poskládané mančafty mohly ve finálovém zápase předvést určitě mnoho ze svého fotbalového umění, ale jak bylo již výše zmíněno, museli se diváci spokojit s penaltovým vyvrcholením turnaje. V přesnosti střel na bránu a v reflexech gólmana byl úspěšnější tým C.I.P. Ostrava, který se jako černý kůň turnaje stal vítězem prvního ročníku VELYTREND Poháru.
Nejlepším střelcem turnaje se stal s osmi zásahy hráč týmu FC HV Club Tomáš Potůček.
Nejlepším brankářem byl vyhlášen gólman týmu TJ Sokol Hrabůvka Marek Jendřejek.
Díky kvalitně odvedené práci zúčastněných sudích proběhl celý turnaj v poklidné atmosféře.


Statistické údaje k prvnímu ročníku VELYTREND Poháru, hovoří o sedmdesátitřech odehraných zápasech ať už v základních skupinách nebo vyřazovacích bojích, dále byl jeden zápas základních skupin kontumován, a dva finálové zápasy musely být rozhodnuty jen penaltovými rozstřely. Celkem se tedy jedná o sedmdesátšest klání, ve kterých bylo nastříleno dvěstětři branek, rozdáno sedmnáct žlutých karet a bohužel udělena i jedna karta červená. Karetních trestů dle našeho úsudku nebylo až tak moc, když si uvědomíme že na turnaji startovalo na třista hráčů.


Pozápasové ohlasy:
Samozřejmě je nám moc líto že vyvrcholení nemohlo proběhnout důstojněji, ale počasí nejsme schopni ovlivnit, a nebyli jsme ochotni podstoupit riziko zranění kteréhokoliv ze zúčastněných. Což snad většina lidí pochopila.
Organizátoři turnaje VELYTREND Pohár 2009

Samozřejmě děkujeme všem ať už hráčům, trenérům, kustodům, divákům, fandům, sudím, a všem jakkoliv zainteresovaným na plynulé přípravě a chodu VELYTREND Poháru 2009, za účast. A již teď se těšíme na další setkání ať už na dalších ročnících tohoto klání, či na jiných akcích.
Organizátoři turnaje VELYTREND Pohár 2009

 

1.C.I.P.OSTRAVA

2.FC DRAVCI DOLNÍ BENEŠOV

3.PSV SOLINKY A JAMA

4.FC HV CLUB

5.FC JOKERIT KOPŘIVNICE

6.12 STUPNU

7.STATKÁŘI

8.TJ SOKOL HRABŮVKA

9.FK KASTROL TEAM ŽILINA

10.BUFU OSTRAVA

11.BAD BOYS ŽILINA

12.FC MOLNLYCKE KARVINÁ

13.VELYTREND

14.EXCALIBUR

15.FC AVION ČISTÍRNA

16.NACAPA

17.PIVNICE POHODA

18.MPR ŽILINA

19.FC TIM BAR KOUTY

20.FC KAHAN

21.FC NARCIS OSTRAVA

22.LOWRIDERS

23.SPORT BAR RACEK

24.AC SEDMA HAVÍŘOV

25.FC ELIM PORUBA

26.FK NEW DESIGN OSTRAVA

27.OSTRAVA CITY

28.   1.CHACHAŘI CF

29.CHMELOVÍ STARCI

30.TŘI KŘÍŽKY

31.FC LAZIO ZÁBŘEH

32.AC DERBY OSTRAVA

33.FC ROXBERY

34.FLAMENGO

35.AS DUBINA